Header Ads Widget

The Water Diviner - Promisiunea (2014)

The Water Diviner - Promisiunea (2014) - film review


Daca doriti sa vizionati un film BUN, recomand cu caldura – The Water Diviner/ Promisiunea (2014) – noul film al lui Russell Crowe, pelicula care ruleaza acum si in cinematografele noastre/ Cinemaplex.

Acest film extraordinar este produs de "FEAR of GOD Films", iar debutul regizoral al lui Russell Crowe este mai mult decat remarcabil.

The water diviner/ Promisiunea (Photo Cinemagia.ro)
Filmul dureaza 111 minute, ii are in rolurile principale pe Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney, Steve Bastoni, Yilmaz Erdogan si este, probabil, unul dintre cele mai bune filme ale lui Crowe si al momentului. Merita Oscarul!

Iubitorii de film vor fi incantati sa se lase purtati intr-o calatorie a tuturor simturilor absolut fascinanta, invaluiti de in cadru natural superb care abunda de peisaje impresionante si apusuri spectaculoase, informatiile din istorie si religie se intrepatrund cu traditii si obiceiuri, sunt prezentate o multitudine de caractere care dau viata acestei drama profunde.
Personajele din “The Water Diviner” descriu o poveste reala, iar acestea urmarind scenariul si combinate cu talentul actoricesc, reusesc sa produca o avalansa de emotii, starnind a gama larga de sentimente, cum nu multe filme au reusit s-o faca in ultimii ani.

Actorii au fost alesi perfect – pe criterii de varsta, nationalitate, experienta – au muncit mult si s-a vazut atat de bine in ceea ce au reusit sa creeze si, mai ales, sa transmita.

Povestea are loc intre 1912 - 1919 si prezinta determinarea unui tata – renumit fermier din desertul Australian pentru modul inedit in care gaseste apa – a carui viata a fost distrusa cand cei trei baieti ai sai nu se mai reintorc acasa de pe frontul de la Gallipoli (Turcia), unde au plecat sa lupte intr-un razboi care, defapt, nici nu era al lor (Primul Eazboi Mondial) si cautarile sale disperate, urmare promisiunii facute catre sotia sa de a-I gasi si aduce acasa.

Filmul prezinta calatoria lui Connor (personajul interpretat de Russell Crowe) catre zona de razboi din peninsula turca, Gallipoli, unde va descoperi tot ceea ce s-a intamplat, va deveni camaradul inamicului, va intampina ostilitatea sistemului, a ofiterilor australieni si britanici, va fi respins de cei pentru care I s-au sacrificat fiii, inteles si sustinut de asa-zisul inamic (la randul sau, doar o victima a celor ce le-au invadat pamantul si tara) si se va atasa de Ayshe (Olga Kurylenko), o tanara femeie din Istanbul si baietelul acesteia al caror sot si tata s-a stins pe front, unindu-si durerile si recladindu-si o viata din cenusa, ca o apripa de speranta.


Trivia:
Filmarile au avut loc in peninsula Gallipoli (langa Pt. Lincoln) si Burra (Turcia) si Greenhill Road, Adelaide, in sudul Australiei (unde temperatura pe durata timpul filmarilor a atins si 49’C).

Calul din scenele filmate in Australia este calul lui Russell Crowe, Honey.
Filmul “The Water Diviner” (“Profetul apei” - la noi ruland sub numele de “Promisiunea’) se bazeaza pe un rand gasit intr-o scrisoare scrisa de Lt. Col. Cyril Hughes si care-a starnit curiozitatea “"Un tip in varsta din Australia a reusit sa ajunga aici in cautarea locului unde-au fost ingropati fiii sai”

===
Connor: Exista vreo inregistrare referitoare la fiul meu?
Jemal: Suntem otomani, nu germani.

Lt. Col. Cyril Hughes: Ce faceati inainte de razboi?
Major Hasan: Acesta este Imperiul Otoman, iar aici nu exista “inainte de razboi”. Dar in alta viata am fost architect.
===

Un film cu o poveste dulce-amara, care va va face sa radeti, sa plangeti, sa reconsiderati, cu numeroase rasturnari de situatii, dedicat oamenilor maturi, cu experienta de viata si minte deschisa.

The Water Diviner/ Promisiunea merita vizionat!

Post a Comment

0 Comments